Gezonder eten

Gezonder eten

Net als je mensen vaak hoort over het voornemen te willen sporten, hoor je ze ook zeggen dat ze gezonder willen gaan eten. Maar hoe doe je dat dan precies? Hoe weet je nou precies wat gezond is en wat niet? Wij zetten je hier op het juiste spoor.

Wat je prima kunt doen als je voortaan gezonder wilt eten, is je richten op de Schijf van Vijf. Neem je producten die in deze schijf staan opgenomen, dan weet je in elk geval producten nemen die de gezondheid ten goede komen. Dan eet je producten die bijvoorbeeld hart- en vaatziekten tegengaan. Neem je steeds producten uit de Schijf van Vijf, dan krijg je op elk vlak de aanbevolen hoeveelheden binnen. Binnen de Schijf van Vijf kun je naar hartenlust variëren. Als je gezonder wilt eten, dan eet je bij voorkeur niet buiten de Schijf van Vijf.

Richt je op de Schijf van Vijf

Gezond eten en sporten

De Schijf van Vijf bestaat, niet geheel verrassend, uit vijf vakken. Die vakken worden ingevuld met de producten groente en fruit, smeer en bereidingsvetten, vis, peulvruchten, vlees, ei, noten en zuivel én brood, graanproducten en aardappelen en dranken. De gezonde schijf bestaat alleen uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken goed zijn voor je lichaam. Eet je conform de Schijf van Vijf, dan krijg je steeds voldoende mineralen, vitaminen, eiwitten, koolhydraten, vetten en eiwit binnen. Dan eet je dus gezond. Ga je er vervolgens ook nog bij sporten, dan neem jij je een gezonde levenswijze aan.

Het voordeel van de Schijf van Vijf is dat je binnen de producten die er een plaats op hebben verdiend eindeloos veel maaltijden samen kunt stellen. De ene keer neem je broccoli, een andere keer pompoen zoals je kunt kiezen uit aardappelen en pasta en verschillende soorten yoghurt. Daardoor is het volgen van de gezonde schijf helemaal niet moeilijk en eet je gezond én lekker.

Volgen van de gezonde schijf is gemakkelijk