papierafval

Waar kan ik mijn zakelijk papierafval kwijt?

Wanneer je een bedrijf heb, produceer je zakelijk afval, zoals papier. Dat kan ‘gewoon’ papier en karton zijn, maar het afval kan ook bestaan uit vertrouwelijke documenten. Hoe je op een goede manier je zakelijk papierafval kwijt kunt, dat lees je in dit artikel. 

Afval scheiden

Het is belangrijk om je afval te scheiden. Op die manier wordt elke afvalstroom op de juiste manier verwerkt en draag je bij aan een schoner milieu voor mens en dier. Ook is er veel afval dat gerecycled kan worden, zodat we minder nieuwe producten hoeven te maken. Papier en karton is zo’n voorbeeld van afval dat opnieuw gebruikt kan worden. Er is nog een andere reden om je papieren documenten te scheiden: vertrouwelijke documenten mag je als bedrijf niet zomaar bij het gewone papier weggooien. Deze kunnen door een shredder gehaald worden, maar je kunt ze ook deponeren in een daarvoor bestemde container. Je leest hieronder alles over een container voor zakelijke documenten. 

Een container voor vertrouwelijke documenten

Zoals gezegd: je kunt je vertrouwelijke documenten kwijt in een speciale container voor vertrouwelijk papier. Op die manier kan de gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, gegevens over het bedrijf en andere juridisch beschermde data niet zomaar op straat terecht komen. De container wordt vervolgens geledigt door een afvalbedrijf dat het oud papier naar een papierfabriek brengt. Daar wordt het uiteindelijk gerecycled. Door het huren van een container voor je gevoelige documenten weet je zeker dat jouw bedrijfsinformatie goed beschermd blijft en wordt het ook nog eens milieuvriendelijk verwerkt. 

Het huren van een container  

Nu je weet dat je vertrouwelijk papier in een daarvoor bestemde container kwijt kunt, vraag je je waarschijnlijk af hoe je aan een dergelijke container komt. Een papier en karton container van Renewi is een goed voorbeeld; bij dit afvalbedrijf kun je containers voor papier en karton huren in verschillende formaten. Je maakt samen met het bedrijf afspraken over de frequentie van ledigen. Naast het aanbod in containers voor vertrouwelijk papier, biedt Renewi ook rolcontainers voor gewoon papier en karton aan. Zo kun jij optimaal als bedrijf jouw papieren afval scheiden en op de juiste manier laten verwerken.