huid

Zo verzorg je verstopte poriën het beste

De huid krijgt elke dag te maken met make-up, zweet, vuildeeltjes en talg. Daarom is het geen wonder dat velen van ons af en toe te maken hebben met verstopte poriën. Gelukkig is er een simpele oplossing voor dit soort probleem. Wij hebben een lijstje met stappen gemaakt die volgens schoonheid experts de beste manieren zijn om je poriën te reinigen en mee-eters te voorkomen.

1: reinig je gezicht volledig

Was je gezicht twee keer per dag met warm water, spoel daarna af met koud water om de poriën te verstevigen en breng vervolgens crème of cosmetica aan. Maak ook gebruik van een speciale Gezichtsreiniger, om zo je huid op te frissen.

2: kies de juiste reinigingsproducten

Er komen voortdurende nieuwe gezichtsreinigingsproducten op de markt, maar er zijn maar een paar ingrediënten die bijna alle experts en beauty bloggers blijven aanraden: actieve kool en salicylzuur. Deze stoffen trekken vuil en overtollige talg weg en nemen het op. Bovendien zorgen ze ook voor minder irritatie. Check dus of een Poriën reiniger deze ingrediënten bevat.

3: scrub je huid regelmatig

Exfoliëren kan helpen dode huidcellen en andere oorzaken van verstopte poriën los te maken. Er zijn specifieke producten hiervoor op de markt die je helpen met het scrubben van je huid. Vaak hebben deze producten een een speciale borstel die je helpen om je huidproblemen op te lossen. Anders kun je ook een milde scrub gebruiken. Breng de scrub aan op je gezicht en werk zachtjes in cirkelvormige bewegingen vanuit het midden van het gezicht naar buiten. Welke methode je ook gebruikt, scrub niet vaker dan een of twee keer per week. Te veel goede dingen zullen averechts werken.

4: stoom je gezicht

Door het stomen van je gezichten zullen de poriën opengaan. Dit doe je door vijf tot tien minuten je gezicht boven een teiltje kokend water te houden. Hierdoor krijg je ook nog een verfrist gevoel, dus dat is ook een bonus!