afvalllen

De 5 beste tips voor snel en gemakkelijk afvallen

Het is alweer november en het nieuwe jaar staat ondertussen om de hoek. Voor veel Nederlanders is de jaarovergang de tijd om aan hun goede voornemens te werken; met afvallen en meer sporten bovenaan het lijstje. Maar waarom wachten tot het nieuwe jaar? Hieronder staan de 5 beste tips om snel en gemakkelijk gewicht te verliezen, zo heb jij vast een streepje voor in 2022!

Wat werkt voor jou?

Iedereen is anders, dus ook de manier van afvallen verschilt. De een kan zich super goed houden aan een keto-dieet, de ander gebruikt afslankdruppels. Ga na voor jezelf, wat werkte wel en wat werkte niet voor mij? Waarom? Op deze manier leer je je eigen eetgewoontes beter kennen en weet je waar je op moet letten.

Koop een kookboek

Jazeker, een kookboek! Het is natuurlijk heel makkelijk die kant en klare maaltijd, maar zelf koken werkt echt voor afvallen. Veel recepten gebruiken namelijk voldoende groentes, proteïnen en koolhydraten voor een goed evenwichtige maaltijd. Je kan ook een kookboek kopen speciaal voor afvallen, met veel caloriearme maaltijden.

Houdt bij wat je eet

Er zijn tegenwoordig genoeg apps te vinden om je calorie inname bij te houden. Je kan proberen om maximaal 1500 calorieën te eten per dag, of in ieder geval ervoor zorgen dat je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt.

Bewegen, bewegen, bewegen

Bewegen is een zeer belangrijk onderdeel van de leefstijl die je nodig hebt om af te vallen. En dit kan in alle vormen zijn; de sportschool natuurlijk, maar ook dansen, zwemmen of wandelen zijn prima vormen van beweging die jou helpen gewicht te verliezen.

Wees lief voor jezelf

Door constant streng voor jezelf te zijn zal je al snel je motivatie verliezen. Het is dan ook niet de bedoeling dat je helemaal nooit meer iets ongezonds eet. Gun jezelf een cheat-day eens in de zoveel tijd, als beloning voor je harde werk!