eten

Het verschil tussen Thaise en Indiase curry

Curry maakt een ware opmars in Nederland! En dan hebben we het niet over die kruidige rode saus uit een fles, maar over het pittige en romige rijstgerecht uit Thailand. Of kwam het nu uit India? Daar is men nog niet over uit, maar dat het lekker is, is één ding wat zeker is. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een Thaise en Indiase curry? In dit artikel vertellen we je er alles over zodat je op je volgende etentje iedereen kan doen verbazen met je culinaire kennis.

Curry thuis laten bezorgen?

Heb je geen zin om zelf boodschappen te doen of om zelf te koken? Of lukt dit door fysieke beperkingen niet? Met een gezonde maaltijdservice kan je alsnog genieten van jouw favoriete gerechten. Elke week ontvang je dan gerechten die je zelf kunt kiezen. Je hoeft het alleen maar even op te warmen in de oven of magnetron. In de menulijst vind je ook heerlijke Wereldse gerechten zoals een curry.

Wat is curry eigenlijk?

Curry kenmerkt zich door de currypasta waarmee het gemaakt wordt. Het is er in verschillende kleuren, namelijk groen, geel en rood. Deze kleuren ontstaan door de verschillende pepers die erin gebruikt worden. In rode currypasta zit rode peper, in groene currypasta groene en gele curry krijgt zijn kleur door kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Deze pasta wordt gemengd met een romig ingrediënt zoals yoghurt of kokosmelk. Vervolgens kun je er bijna iedere soort groente, vlees en vis doorheen doen! Vaak wordt het gegeten met rijst, maar je kan het ook eten met naanbrood, bloemkool of zoete aardappel.

Maar wat is nu het verschil tussen de Thaise en Indiase variant?

In Thailand houden ze van curry en in India ook! Beide gerechten lijken erg veel op elkaar, maar toch zit er verschil in. Indiase curry’s worden voornamelijk gemaakt met gedroogde specerijen, waar ze in Thailand vooral verse specerijen gebruiken. In een Thaise curry wordt kokosmelk gebruikt, maar in een Indiase curry wordt eerder gekozen voor yoghurt. In een Thaise curry worden zowel het vlees als de groente in de curry bereid, waar de groenten in een Indiase curry vaak apart worden bereid. Het verschil zit ‘m dus vooral in de bereiding van de curry.

Zelf curry maken

Zelf curry maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Of je nu kiest voor Thaise of Indiase curry; ga voor wat jij lekker vindt! Daar kom je vanzelf achter door te experimenteren met verschillende currypasta’s, vlees of vis en groenten. Ben je nu echt geen keukenprins of -prinses, dan kun je altijd nog online curry bestellen. Je kunt het warm laten leveren, maar ook als diepvriesmaaltijd. Zo kun je toch genieten van een heerlijke gezonde maaltijd, zonder daar zelf al te veel moeite voor te doen.