Gezond recept: spring rolls

Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Of je nu fit wilt worden of af wilt vallen, je hebt elke dag een aantal goede maaltijden nodig. Daarom geven we graag wat inspiratie. Vandaag het lekkere Aziatische gerecht spring rolls.

De basics van spring rolls

Spring rolls zijn een soort gevuld wraps of loempia’s gemaakt met rijstpapier. Rijstpapier wordt soepel door het kort in water te weken. Daarna kun je ze vullen met wat je maar wil en kun je ze dichtvouwen. De rijstvellen worden een beetje plakkerig als ze zichzelf raken waardoor de spring rolls goed gesloten blijven. In tegenstelling tot loempia’s hoeven deze rolletjes niet gefrituurd te worden, wat ze een stuk lichter en gezonder maakt. Je vindt deze rijstvellen in de toko of online bij asian food lovers.

De vulling

Spring rolls kun je vullen met alles wat je lekker vindt. Om een zo compleet mogelijk gerecht te maken moet de vulling de volgende elementen bevatten: een eiwit, groenten, kruiden en noedels. Een eiwit kan alles zijn van kip tot omelet tot iets wat je toevallig nog in de vriezer hebt liggen. Ook voor de groenten kies je iets wat je zelf lekker vindt. Kruiden zoals koriander, munt of basilicum passen erg goed in spring rolls. Als noedels kun je bijvoorbeeld rijstvermicelli of glasnoedels gebruiken.

Ons recept

Als al deze keuzevrijheid iets te veel stress geeft, inspireren we je graag met het volgende recept. Voor ons recept heb je de volgende ingrediënten nodig: rijstpapier, garnaal, julienne worteltjes, julienne komkommer, julienne paprika, koriander en rijstvermicelli. Na bereiding is het erg lekker om deze spring rolls te serveren met chilli saus en soya saus om te dippen.

Leg de rijstvellen in water volgens de instructies. Bereid de rijstvermicelli en garnalen naar instructies en laat deze afkoelen. Als de groenten nog niet julienne gesneden zijn kun je dit ook zelf doen. Laat alle ingrediënten afkoelen en vul de rijstvellen met alle ingrediënten. Vouw ze netjes dicht en je bent klaar om te dippen!