Fitness

Waarom personal trainer zijn de beste baan ter wereld is?

Fitness is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is zelfs nu zo ver dat fitness populairder is dan grote sporten, zoals voetbal en wielrennen. Mensen die naar de sportschool gaan zien waarschijnlijk steeds vaker mensen sporten met een personal trainer. Personal trainers zijn er, omdat veel mensen niet goed weten wat zij moeten doen in de sportschool. Personal trainers helpen mensen met hun doelen te halen, zoals afvallen. Dit doen zij door een trainingsschema en voedingsschema te maken, maar ook door te ondersteunen en te motiveren tijdens het sporten. Verder in deze blog worden nog andere voordelen genoemd, en wordt uitgelegd waarom deze baan de beste baan ter wereld is.

Helpen van mensen

Het geeft voldoening om mensen te helpen bij het behalen van hun doelen. Je kan als personal trainer de wereld voor iemand helemaal veranderen. Mensen hebben vaak een negatief zelfbeeld en als personal trainer help je de mensen om weer positief te zijn over zichzelf. Verder ben je ook een coach en een vertrouwenspersoon, dus dat betekent dat je iemand naast het sporten ook verder helpt met zijn problemen. Andere mensen helpen is voor veel mensen een mooie drijfveer van het beroep personal trainer.

Hele dag met sport bezig

Heb je een enorme passie voor sport, en wil je graag de hele dag ermee bezig zijn. Dan is dit beroep natuurlijk ook ideaal voor jou. Samen met je klanten ben je de hele dag bezig met sport, en verder kan je zelf tussendoor of na de workouts zelf ook nog gratis sporten. Ook vind je hier andere mensen met dezelfde passie voor sport. Als personal trainer ontmoet je veel mensen, en veel nieuwe mensen ontmoeten kan erg leuk zijn. Zo maak je misschien nieuwe vrienden, vind je misschien een nieuwe liefde of wordt je netwerk uitgebreid.

Duur opleiding

Personal trainer worden is ook geen lang traject. Je kan zelfs zonder diploma al aan de slag. Dit doe je door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Wel wordt dit afgeraden. Als personal trainer ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van je klanten. Dit betekent dat je genoeg kennis moet hebben over de gezondheidsrisico’s en mensen moet kunnen behoeden voor het maken van fouten. Er wordt dus aangeraden om een opleiding te volgen. De beste personal trainer opleiding duurt ook niet lang. Veel sportstudies duren drie of vier jaar. Maar met een studie voor personal trainer heb je na 4 maanden al de benodigde kennis om het beroep te gaan uit oefenen. Na deze studie kan je ook nog ervoor kiezen om een vervolgopleiding of een cursus te volgen. Door dit te doen specialiseer je je verder, en kan het in de toekomst zorgen voor meer klanten. Dit is vooral fijn, als je een eigen onderneming wilt starten. Op Sport & People kun je veel verschillende personal trainer opleidingen vinden, en kan je ook er voor kiezen om je verder te specialiseren.

Verdienen

Als personal trainer zal je in het begin €1800 bruto, maar dit bedrag zal al snel stijgen. Hoe meer ervaring en jaren je erop hebt zitten, hoe meer je gaat verdienen. Dit bedrag stijgt vaak al snel naar zo’n €2500. Deze bedragen zijn voor mensen die in loondienst gaat. Je kan er naast loondienst ook voor kiezen om je eigen bedrijf op te starten. Hiermee kan je nog veel meer verdienen, maar je bent natuurlijk wel afhankelijk van het aantal klanten.

Voldoende werk

Door de populariteit van fitness zorgt dit er ook voor dat er voldoende werk is te vinden voor een personal trainer. Dit betekent ook dat het toekomstbeeld van een personal trainer positief is. Daarbij zorgt de grote vraag naar personal trainers ook voor meer inkomsten. Zo kan je als personal trainer in de toekomst nog veel meer gaan verdienen.

Flexibele werktijden

Als personal trainer heb je ook flexibele werktijden. Zo ben je niet bezig met een kantoorbaan van 9 tot 5. Nee het kan zo zijn dat je om 8 uur al start, en dat je om 2 uur of  3 uur al lekker klaar bent. Ook zullen er genoeg pauzes zijn, waar jij als personal trainer heerlijk kan genieten van het mooie weer buiten. Als werknemer ben je natuurlijk wel iets meer gebonden aan de werktijden, maar toch blijkt dat je ook veel dingen voor je zelf kan blijven doen. Als eigenaar ben je natuurlijk helemaal vrij om alles in te delen. Zo kan je ook dagen wisselen, dus bijvoorbeeld op een zaterdag werken en de maandag vrij hebben. Zelf indelen van tijd wordt ook als een positief punt gezien van deze baan.