Tips om snel af te vallen

Afvallen is voor veel mensen een wens. Het liefst natuurlijk zo snel mogelijk en met de makkelijkste aanpassingen. Snel afvallen is helaas niet altijd haalbaar en ook niet altijd goed voor je. Aan de andere kant, wanneer pas net begint met aanpassingen maken kunnen de resultaten wel erg hard gaan. Vandaag delen we graag een paar tips om mee te beginnen, waar je snel resultaten mee gaat zien. Makkelijk afvallen doe je met deze tips.

Laat frisdrank staan

Er zijn nog veel mensen die bijna altijd frisdrank of sap drinken wanneer ze dorst hebben. Dit is echt de aller makkelijkste gewoonte om te veranderen die erg veel impact kan maken. Door simpelweg alle frisdrank te vervangen met water of thee kun je een hoop afvallen. Hiervoor hoef je echt niet voor altijd frisdrank af te zweren, maar drink tegen de dorst vooral water en drink per dag maximaal één frisdrankje voor de lekkere smaak. Wanneer je komt van de hele dag door fris drinken en overstapt op water kun je gemakkelijk een paar kilo af vallen in één week.

Gezonde snacks

Voor veel mensen is het beter om 6 kleine maaltijden per dag te eten in plaats van 3 grote. Wanneer je tussendoor veel trek hebt in snacks en je jezelf geen snacks gunt, is de kans groot dat je meer gaat eten bij je volgende maaltijd. Daarom is het beter om te zorgen dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt. Door tussendoor gezonder snacks te eten kun je je daarna beter aan gezonder porties houden en ben je minder snel geneigd om te veel te eten.

Sla ontbijt niet over

Dezelfde tip als hierboven geldt ook voor het ontbijt. Veel mensen slaan deze maaltijd over, maar hierdoor heb je later op de dag snel de neiging om te veel te eten. Door de ochtend te starten met een groot glas water en een eiwit- en vezelrijk ontbijt, zit je langer vol en zul je minder snel te veel eten later op de dag.