ACT training

ACT: een nieuwe, moderne psychotherapie

Waar staat ACT juist voor?

ACT, Acceptance and Commitment Therapy, is een soort psychotherapie die op gedragstherapie gebaseerd wordt. Het basisprincipe van ACT is dat alle psychische of lichamelijke klachten voornamelijk worden veroorzaakt door de manier waarop iemand met deze klachten omgaat. Dit betekent dat ACT helemaal niet met een specifieke diagnose of behandeling werkt, maar dat men eerder naar het gedrag van de persoon in kwestie kijkt. Elke gedragsverandering kan alle lichamelijke of mentale problemen namelijk op een positieve of een negatieve manier beïnvloeden.

Leer ACT toepassen met een ACT training

ACT is een therapie die de laatste jaren erg gegroeid is. Onderzoek heeft uitgewezen dat ACT erg doeltreffend werkt en heel wat hulpverleners en coaches gebruiken deze technieken dan ook dagelijks. Omdat ACT zo populair is, zijn heel wat mensen op zoek naar een ACT training. Een ACT training bestaat voor een deel uit theorie, al is de praktische kant van de opleiding veel belangrijker. Je moet een duidelijk inzicht in je eigen gedrag krijgen, zodat je deze ervaringen bij je werk kan toepassen. Een ACT training bestaat meestal uit diverse workshops waarin je geestdrift en creativiteit voortdurend getest worden.

Invivo ACT Academy: het centrum voor ACT opleiding Amsterdam

Als je op zoek bent naar een professionele ACT opleiding in Amsterdam, dan is Invivo ACT Academy een uitstekende keuze. De opleidingen van Invivo ACT Academy zijn gebaseerd op de eigen ervaringen van de lesgevers. Tijdens de algemene introductiecursus richt deze academie zich dan ook eerst en vooral op het ervaren van ACT. Vervolgens leren ze je verschillende technieken aan om ACT vanuit je eigen ervaring in het echte leven toe te passen. Op deze manier krijg je een zeer duidelijk beeld van deze therapie en begrijp je volledig hoe ACT juist werkt.

Verschillende soorten gespecialiseerde ACT cursussen

Naast een algemene en introducerende ACT opleiding Amsterdam biedt Invivo ACT Academy ook heel wat gespecialiseerde cursussen aan. Hun programma over ACT bij verslaving is bijvoorbeeld erg populair. Deze opleiding richt zich op alle professionals die dagelijks met de verslavingsproblematiek in aanraking komen. Invivo ACT Academy beschikt ten slotte ook over opleidingen voor therapeuten en coaches. Dankzij deze opleidingen leer je hoe je een juiste therapeutische houding kan aannemen, waardoor je het gedrag van je klanten op een zeer gecontroleerde en efficiënte manier kan beïnvloeden.