meditatie

Dit zijn de voordelen van meditatiekussens

Mediteren is de ideale manier om meer rust te creëren in je hoofd. En een van de onmisbare onderdelen van jouw meditatie is een goed meditatiekussen. Wat zijn meditatiekussens precies en waarom zijn ze zo belangrijk? Hier lees je alles wat je moet weten over deze kussens en wat de belangrijkste voordelen zijn.

Wat zijn meditatiekussens?

Meditatiekussens zijn speciale kussens die gemaakt zijn van katoen. Ze zijn meestal rond van vorm en zijn voorzien van een goede vulling. Op deze manier bieden ze optimaal comfort en maken ze jouw meditatie een stuk aangenamer. Mediteren is een techniek waarmee je jouw geest tot rust kunt laten komen. Met het gebruik van een goed kussen ervaar je alleen maar meer voordelen.

De voordelen op een rij

Een meditatiekussen aanschaffen kan gemakkelijk en snel online, bij aanbieders zoals Yogashop. Wat zijn precies de redenen om een meditatiekussen aan te schaffen? Onderstaand vind je de voordelen op een rij:

  1. Comfortabele zithouding: tijdens het mediteren is het van groot belang om een goede zithouding aan te nemen. De lotushouding of kleermakerszit zijn voorbeelden van houdingen en het is aan jou om te experimenteren wat jij prettig vindt. Een zithouding is in het begin vaak nog lastig en een meditatiekussen zorgt ervoor dat je een lichte holling in de rug creëert waardoor je veel beter en comfortabeler zit.
  2. Hulp bij fysieke klachten: wanneer je last hebt van rugklachten is een meditatiekussen de beste oplossing. Je krijgt als het ware een steuntje in de rug tijdens het mediteren. Ook als je bekkenklachten hebt kan een meditatiekussen de nodige verlichting bieden.
  3. Minder afleiding: je kunt met een kussen een bepaalde zithouding veel langer volhouden. Er is daardoor sprake van minder afleiding en dit betekent dat je beter in staat bent goed te mediteren. Bij ongemakken zul je sneller afgeleid zijn omdat je anders wilt zitten, maar met een goed kussen is dit veel minder snel het geval.