Gezond afvallen: hoe pak je het aan?

Sommige mensen willen afvallen omdat ze niet lekker in hun vel zitten of wat kilo’s kwijt willen. Wil je op een gezonde manier afvallen? Dan is belangrijk dat je dit op een gezonde manier doet. Zet een doel voor jezelf neer dat realistisch is. Wees ook nooit te streng in begin voor jezelf. Lees het artikel voor tips hoe jij gezond kan afvallen, zodat jij helemaal weer lekker in je vel zit en blij bent met je eigen lichaam.

Zoek hulp van een professional

Het is belangrijk dat je van te voren je BMI berekend. Wees ook duidelijk over waarom je wilt afvallen. Dit beeld moet natuurlijk wel realistisch zijn. Heb je diabetes of hart- en vaatproblemen, dan moet je hier ook altijd rekening mee houden. Iedereen wilt natuurlijk zo snel mogelijk afvallen. Maar het belangrijkste is dat het op een gezonde manier gaat. Bij de een duurt het afval proces langer dan bij de ander. Door professionele hulp kan je afvallen op een gezonde manier en misschien blijf je door de professionele hulp gemotiveerd. Een professioneel iemand weet onder andere ook precies welke oefeningen nodig zijn, hoeveel calorieën je mag eten en hoe lang het proces zal duren. 

Eet koolhydratenarm voedsel

Een koolhydraatarme leefstijl legt de nadruk op een gezonde voeding en beperkt de voedzame soorten van koolhydraten. Koolhydraten spelen een belangrijke rol in onze voeding. Koolhydraten zorgt voor energie. Eet je dus minder koolhydraten dan zal je merken dat je minder energie hebt. Als je minder koolhydraten eet, kan dat voor gewichtsverlies zorgen. Koolhydraten die je wel mag eten tijdens een dieet zitten voornamelijk in onbewerkte voedingsproducten. Denk dan aan groenten, fruit, peulvruchten, noten en volkoren granen. Wanneer je wilt gaan afvallen zal je meer calorieën moeten verbranden, dan dat je binnen krijgt. 

Eet op vaste tijden

Door op vaste tijden te eten, krijg je steeds minder de neiging om een tussendoortje te nemen en zul je minder snel trek ervaren. Door op bepaalde vaste tijden te eten eet je minder en hoef je dus minder calorieën te verbranden. De eetcyclus herhaal je voor een langere tijd en zul je dus voor een langere periode vol moeten houden.