De invloed van een spa op je gezondheid

Baden in aangenaam warm water is een weldaad voor je lichaam én je geest. Dat was duizenden jaren geleden al bekend. De Romeinen trokken massaal naar de thermen om zich te ontspannen en om de spieren van hun lichaam soepel te houden. Ook in onze drukke, moderne maatschappij is het uitermate belangrijk om zowel mentaal als fysiek in topconditie te blijven. Regelmatig genieten van een jacuzzi of hottub van Elite Wellness draagt daar ongetwijfeld toe bij.

Een lekker warm gevoel in een jacuzzi

Iedereen weet hoe aangenaam het is om te baden in heerlijk warm water. Die warmte zorgt ervoor dat je hartslag versnelt en je meer gaat zweten. Stijve en pijnlijke spieren ontspannen zich en worden soepeler. De verhoogde hartslag verbetert de bloedcirculatie in je lichaam. Genezingsprocessen verlopen sneller omdat je cellen meer zuurstof en voedingsstoffen ontvangen. Zweten zorgt er op zijn beurt voor dat allerlei ongewenste en schadelijke gifstoffen je lichaam vlugger verlaten. Bovendien komen dode huidcellen en schilfers gemakkelijker los, zodat je huid een ware verjongingskuur ondergaat. De warmte van een spa heeft eveneens een positieve invloed op de stofwisseling in je lijf. In een warmwaterbad versnelt je metabolisme, waardoor toxische stoffen in een hoger tempo worden verwijderd.

Het mentale effect van een spa

Naast al deze positieve lichamelijke effecten is er nog een aspect dat je zeker niet over het hoofd mag zien: de heilzame mentale invloed van een lekker warme spa. Een jacuzzi op een temperatuur van 38 graden ontspant niet alleen je spieren, maar ook je geest. Wat is er heerlijker dan zalig relaxen in een hete spa bij kaarslicht met de geur van kruiden en bloemen? Na een lange stresserende werkdag volledig tot rust komen in een spa van Elite Wellness, om nadien ’s nachts te profiteren van een verkwikkende slaap: wat wil je nog meer?

Schaf je eigen spa aan bij Elite Wellness

Met al deze voordelen voor je gezondheid sta je ongetwijfeld te popelen om te gaan relaxen in een jacuzzi. Bij Elite Wellness vind je een ruime keuze aan verschillende soorten spa’s en hot tubs met een uitstekende kwaliteit. Wacht niet langer en koop je eigen privé-spa!