Gezond

Healthy lifestyle

Vrijwel iedereen probeert te letten op de lijn, gezond eten en genoeg bewegen. Dit is niet alleen anno 2021. Nee dit is al jarenlang zo. Door gezond te eten, voldoende te bewegen en voor jezelf te zorgen kom je al een heel eind met je healthy lifestyle. Verder kan je ook lezen waar je een Fitbit voor kunt gebruiken. Waardoor je jouw gezonde leven echt goed kunt sturen. 

Gezond eten 

Gezond eten en gevarieerd eten is voor iedereen belangrijk. Gezonder eten kan heel gemakkelijk door gezondere keuzes. Dus in plaats van je favoriete koekje pakken, pak je jouw lievelingsfruit. Ook door voedzamer te eten en te eten volgens de schijf van 5 ben je al heel gezond bezig. Door de juiste vetten binnen te krijgen zoals van vette vis krijg je ook de juiste vitamines daar uit. Het gaat ook om de mindset wil jij echt afvallen en gezonder eten? Dan moet je echt gemotiveerd zijn om het ook te doen. Zonder innerlijke motivatie gaat het minder snel lukken. 

Voldoende bewegen 

Door genoeg te bewegen verbrand je calorieën en blijf je fit. Door de auto te laten staan voor de korte afstanden en de fiets te pakken of door te gaan lopen ben je al gezonder bezig dan door de auto te pakken. Probeer ook in deze corona pandemie een wandeling dagelijks te maken zo kom je buiten en heb je weer frisse lucht binnen. Ook heb je wat beweging voor die dag te pakken. Nu heb je op YouTube ook veel workouts die je als beginner kunt volgen en als je geen sportattributen thuis hebt liggen. Door een Fitbit kan je jouw dagelijkse activiteit tracken. Deze slimme horloge meet voetstappen, hartslag, slaapkwaliteit en andere zaken die te maken hebben met je welzijn. Ga het bewegen ook als iets leuks zien en zoek echt iets wat bij jou past. Is sportschool niks voor jou? Misschien boksen wel of crossfit lessen? Zoek uit wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Zodat je met plezier gaat sporten en ook echt blij van wordt. 

Zorg voor jezelf 

Wees niet te streng voor jezelf. Je kan niet 1 op de andere dag compleet veranderen van eet patroon. Begin bij gezondere keuzes te maken bij je tussendoortjes. Probeer voedzaam en gezond te eten, maar om een koekje te eten waar je de hele dag al zin in hebt kan prima. Ook zit er soms een cheat dagje tussen dat maakt niet uit. Als je de volgende dag maar de draad weer normaal oppakt is er niks ernstigs aan de hand. Ook door dit samen te doen met iemand gaat het een stuk makkelijker. Doordat je elkaar kunt motiveren om door te gaan als je het even niet meer ziet zitten.