fitness

4 manieren om sneller fit te worden!

We weten allemaal dat fit worden niet van de ene op de andere dag gebeurt. Het heeft tijd en doorzettingsvermogen nodig. Het kan soms best lastig zijn om hard te werken zonder resultaat te zien. In deze blog geven wij jou 5 tips om sneller jouw gewenste resultaat te behalen met wat kleine aanpassingen of toevoegingen!

1. Ga voor alternatieven

Voor een gezonde levensstijl zijn een paar dingen heel belangrijk, namelijk gezond eten, sporten en een goede mindset. Toch kan dit in combinatie met school, een drukke baan en het huishouden best lastig vol te houden zijn. Daarom is het goed om hiervoor alternatieven te bedenken. Laat voor kortere afstanden de auto staan. Pak de fiets of ga lopend heen en weer, zo kom je makkelijker aan je dagelijkse beweging. Neem in plaats van een koekje je lievelingsfruit en gebruik in plaats van suiker een natuurlijke zoetstof zoals honing. Probeer dus gezondere alternatieven te bedenken voor alles wat kan leiden tot een fitter leven.

2. Gebruik trainingsmateriaal

Doe jij wel eens een home workout of sta je regelmatig te zwoegen in de sportschool? Probeer dan eens meer uit je training te halen door het gebruiken van trainingsmaterialen. Een goede betaalbare tip is het gebruiken van een fitness elastiek. Met zo’n elastiek kun je makkelijk de weerstand van oefeningen verhogen waardoor je jouw spieren geleidelijk kunt trainen. Fitness elastiek is geschikt voor zeer veel verschillende oefeningen en workouts op diverse weerstandsniveaus. Hierdoor biedt deze een gevarieerde training voor beginnende en meer ervaren sporters.

3. Lekker én gezond

Bij lekker eten denken de meesten al snel aan een vette hap zoals pizza of patat. Gezond eten kan net zo lekker zijn. Als je de juiste ingrediënten en kruiden gebruikt kun je op een verantwoorde manier genieten. Zo heb je tegenwoordig spaghetti gemaakt van courgette of een bloemkool pizza bodem die je zelf kan beleggen met tomatensaus en groenten. Het web staat bomvol met allerlei gezonde recepten, ga op zoek en schrijf ze op! Probeer alleen nog maar water of thee (zonder suiker) te drinken. Vind je water te saai, doe er dan een schijfje citroen in. In de supermarkt kun je een zak bevroren citroen schijfjes kopen. Super handige tip!

4. Zorg voor jezelf

Om lekker en fit in je vel te zitten is self-care heel erg belangrijk! Zorg ten eerste voor voldoende slaap. Goede kwaliteit slaap is cruciaal om gewicht te verliezen. Ook verhoogt voldoende nachtrust de concentratie en productiviteit. Met zorgen voor jezelf wordt ook belonen bedoeld. Stel doelen op die betrekking hebben op fit worden. Geef ook een beloning aan dat doel. Koop bij het behalen een leuk kledingstuk of trakteer jezelf op een ongezonde maaltijd. Dan is dat extra leuk of lekker.