ergonomische bureaustoel

Het verschil tussen een normale en ergonomische bureaustoel

Veel mensen brengen dagelijks uren achter een bureau door. Het juiste type stoel kan een immens verschil maken aan het einde van de dag, zodat je minder pijn of ongemak ervaart. Daarom is het belangrijk om te weten welk type stoel het meest geschikt is voor jouw lichaam en werkgewoonten. Er zijn namelijk twee soorten stoelen waaruit je kunt kiezen: normale en ergonomische bureaustoelen. In deze blogpost zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze twee opties bekijken. 

Het verschil in ontwerp

Een normale bureaustoel is in het algemeen ontworpen om er mooi uit te zien, vaak met een strak design en nadelig voor de gezondheid. Dit is niet het geval bij ergonomische bureaustoelen. Deze stoelen worden ontworpen met de specifieke doelstelling om pijn of ongemak te voorkomen bij langdurig zitten. Ergonomische stoelen hebben een unieke aanpasbaarheid die bijdraagt aan de ondersteuning van de wervelkolom en zitpositie. Het ontwerp van deze stoelen is dus gericht op het waarborgen van de gezondheid van de gebruiker.

Het verschil in functie

Normale bureaustoelen zijn geschikt om eventjes op te zitten, bijvoorbeeld om snel iets te noteren of te lezen. Ze ontbreekt aan de substantiële lichaamsondersteuning die beschikbaar is in ergonomische bureaustoelen. In tegenstelling tot ergonomische stoelen hebben normale bureaustoelen ook niet de unieke aanpasbaarheid om je de juiste zithouding te bieden. Daarentegen is een ergonomische stoel speciaal ontworpen om de gebruiker bij langdurig zitten te ondersteunen zodat je comfortabel blijft werken gedurende de hele dag.

Het verschil in prijs

Het is geen verrassing dat ergonomische bureaustoelen meestal duurder zijn dan een normale bureaustoel. Dit komt doordat de stoelen eigenlijk ontworpen zijn om comfortabel en gezond te zijn voor langere zitperiodes. In feite heeft comfort en gezondheid wel een prijskaartje. Het is dus belangrijk om te beseffen dat de aanschaf van een ergonomische stoel een investering in je fysieke welzijn is en dat gezondheid belangrijker is dan een lagere prijs.

Het verschil in preventie van lichamelijke klachten

Zoals vermeld zijn ergonomische bureaustoelen speciaal ontworpen met het welzijn van de gebruiker in gedachten. Zij bevorderen een goede houding, ondersteunen de wervelkolom en voorkomen pijn of ongemak na langdurig zitten. Dit maakt deze stoelen een belangrijke overweging bij de preventie van rugklachten en andere lichamelijke klachten door langdurig zitten. Normale bureaustoelen kunnen weliswaar esthetisch goed uitkomen, maar ontbreekt aan de ondersteuning die nodig is voor comfortabel en gezond langdurig zitten.

 

Meer informatie: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/