Waarom een spijkermat kopen?

Gebruikmaken van een spijkermat kan ervoor zorgen dat je in de praktijk kan rekenen op een behoorlijk aantal interessante voordelen. Heel wat mensen maken er bijvoorbeeld gebruik van omdat ze moeite ondervinden met in slaap te vallen. Hetzelfde geldt ook voor mensen die bijvoorbeeld geconfronteerd worden met onrustige benen of met vermoeide voeten. Steeds vaker komt het voor dat mensen reeds op jonge leeftijd rugklachten ontwikkelen. Deze rugklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, maar zijn altijd even vervelend. Ook op dit vlak kan het gebruik van een spijkermat voor verlichting zorgen. Zou je hier graag meer over te weten willen komen? Lees dan vooral even snel verder!

             Spijkermat gebruiken bij rugklachten

De spijkermat wordt in de praktijk eigenlijk het vaakst gebruikt voor de rug. In onze rug vinden we dan ook de meeste spieren en zenuwen terug die in verband staan met andere lichaamsdelen. Het is bijzonder eenvoudig om de spijkermat op je bed te leggen voordat je gaat slapen. Dit zorgt namelijk voor het stimuleren van een diepere slaap. Heel wat mensen die op deze manier reeds gebruik hebben gemaakt van een spijkermat hebben dan ook kunnen vaststellen dat ze niet alleen dieper, maar ook gewoon veel beter sliepen.

 

Zorg ervoor dat je de mat ook over het kussen van het bed heen legt. Alleen op deze manier sluit ze immers ook goed aan in de nek en in de schouders. Let op, het komt in de praktijk behoorlijk vaak voor dat mensen in slaap vallen terwijl ze op een spijkermat liggen. Op zich kan dat geen kwaad, maar het spreekt voor zich dat het ook niet geheel gebruikelijk is. Komt dit wel vaker voor? Dan kan je er altijd voor kiezen om even de wekker te zetten voordat je op de spijkermat gaat liggen.

             Wat bij klachten aan de nek en de schouders?

Het gebruik van een spijkermat kan niet alleen interessant zijn bij rugklachten. Wat namelijk bovendien ook te denken van klachten aan de nek en de schouders? In dat geval is het de moeite waard om gebruik te maken van een zogenaamd spijkermat kussen. Dit kussen is gevuld met zogenaamde boekweitkaf waardoor er een fijne tegendruk ontstaat. Bovendien is dit kussen ook erg flexibel waardoor ze zich uitstekend weet te vormen naar jouw lichaam. Wil je graag gebruik kunnen maken van de perfecte combinatie? Kies dan voor het gebruik van de spijkermat in combinatie met het kussen. Op deze manier pak je immers ook in één klap alle drukpunten mee die zich in de rug bevinden. Het kan immers in de praktijk perfect voorkomen dat de klachten die je ervaart aan de nek of schouder (deels) afkomstig zijn uit de rug.

             Spijkermat gebruiken bij vermoeide of pijnlijke voeten

Tot slot, heb je na afloop van de dag vaak last van vermoeide en / of pijnlijke voeten? In dat geval kan het interessant zijn om eens met je voeten op de spijkermat te gaan staan. In dit geval zal je namelijk een verkwikkende werking ervaren. Bovendien wordt er op deze manier ook een sterk verbeterde doorbloeding gerealiseerd. Voor het eerste gebruik van de spijkermat voor je voeten raden we je wel aan om nog even de teensokken aan te houden. Het is ook mogelijk om terwijl je plaatsneemt op de bank of een stoel druk uit te oefenen op je voeten met behulp van de spijkermat. Onder meer mensen die te kampen hebben met hielspoor of neuropathie maken veelal gebruik van een spijkermat op deze manier.