Hoe kom je thuis tot rust?

De dagelijkse stress kan tot een hoop onrust in je hoofd zorgen, dat is zeker niet erg want iedereen krijgt hier wel mee te maken. Er zitten namelijk meer mensen thuis door een burnout dan ooit tevoren. Het is van groot belang dat je de symptomen van overwerken leert, herkennen en hier correct mee om gaat. Om goed tot rust te komen is een juiste inrichting van groot belang, iemand die volgens ons voor zo’n inrichting kan zorgens is Anselm Oome nabij Breda. Wanneer de interieurbouwers klaar zijn met jouw woning wil je hier waarschijnlijk nooit meer weg.

Geniet van gezond eten

Mocht je wel of geen voorstander zijn van koken, het is belangrijk om gevarieerd te eten en het zorgt voor een goede balans in je lichaam. Probeer dagelijks uit verschillende schijven van de schijf van vijf te eten en minimaal eens per week vis. Ben je vegetarisch of veganistisch dan is het belangrijk om onderzoek te doen naar aanvullende supplementen. Zo voorzie je het lichaam nog steeds van alle belangrijk mineralen, vitaminen en energie.

Sporten is belangrijk

Mocht je thuis geen home gym hebben maar wel willen sporten dan kan dat. Je hebt simpele items die je kunt gebruiken om je hele lichaam te trainen. Zo heb je een sport hoelahoep of dumbells die je kun instellen van twee tot 25 kilo. Naast deze items kun je gebruik maken van een springtouw of fiets om je conditie op peil te houden. Sporten is niet alleen fysiek gezond, ook mentaal heeft het vele voordelen.

Een ruimte zonder schermen

Het is belangrijk om je hersenen rust te geven door ze een echte pauze te geven. Dit kun je doen door het lezen van een boek of gebruik te maken van je home gym of sauna die je thuis hebt. Mocht je deze luxe niet hebben probeer dan rust te zoeken in iets wat je zonder mobiele telefoon kunt doen, koken bijvoorbeeld. Wij adviseren ook om alle schermen uit je slaapkamer te verbannen, uit onderzoek blijkt dat je door schermen in de slaapkamer slecht slaapt en zelfs minder gelukkig kunt zijn. Toen wij de uitkomsten van dit onderzoek zagen hebben we direct onze televisie en mobiele telefoons verbannen uit de slaapkamer. Wij hebben onze slaapkamer ook voorzien van een kurkwand, dit zorgt voor wat extra isolatie en hierdoor slapen we beter.