Steeds meer mensen ontdekken een gezonde levensstijl

Steeds meer mensen zijn zich er bewust van wat ze eten en drinken. Ze letten daarbij onder andere op suiker en vet. Natuurlijke producten zoals Manuka honing zijn een prima onderdeel van een gezond dieet. Natuurlijke zoetstoffen zoals die in honing zitten zijn namelijk een stuk beter voor uw gezondheid. U wordt er minder snel dik van dan wanneer u producten gebruikt waar suikers en vetten aan zijn toegevoegd. 

Een gezonde levensstijl

Natuurlijk bent u er niet met alleen gezond eten. Genoeg bewegen is minstens zo belangrijk. Zeker als u een zittend beroep heeft is het belangrijk om dagelijks minstens een half uur actief te bewegen. Als u van plan bent om gezonder te gaan leven is het om te beginnen belangrijk om u bewust te zijn van wat u eet. U kunt suiker vervangen door honing omdat dit gezonder is. Verzadigde vetten vervangt u door onverzadigd vet. 

Wat kan ik nog meer doen?

Bak in olijfolie in plaats van boter of margarine te gebruiken. En daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u voldoende groente eet. Twee ons per dag minimaal zegt het Voedingscentrum. Dat haalt u makkelijk als u kiest voor gevarieerde gerechten. Als u niet zo’n groenteliefhebber bent dan kunt u groente bijvoorbeeld in een salade of soep verwerken. Dan eet u toch wat anders dan aardappels met bloemkool. 

Mag ik dan helemaal niet meer snoepen?

Voor veel mensen is het een enorme opgave om niet te snoepen. Daar helemaal mee stoppen is dan ook echt niet nodig. Als u een snoepje pakt hoeft u zich echt niet schuldig te voelen. Veel samengestelde menu’s houden hier rekening mee. Natuurlijk moet u geen hele reep chocola of zak chips naar binnen werken. Maar de wetenschap dat u elke dag een kleine traktatie mag, zoals een handje chips, een bonbon of een hartige snack, maakt het een stuk makkelijker om voor de rest van de dag een gezond dieet aan te houden.